Къртене на елементи от санитарно обзавеждане в дома

Винаги си припомняйте мъдростта – „няма нищо вечно“, когато нещо в дома се счупи или повреди. Обикновено емоционалният изблик при вида на шуртяща вода под бидето или спукана тоалетна чиния е твърде бурен. Съхранявайте спокойствието си, ние знаем, че това е гневна реакция срещу проблема или неочаквания разход за нови уреди и цени на къртачни услуги. Един професионален екшън екип – Kartachi.org, ще се погрижи за вашето здраве и добро настроение. Предлагаме преференциални цени за всякакви услуги за дома, защото желаем трайни и дългосрочни взаимоотношения с доволни клиенти. И можем да си позволим да бъдем преди всичко хора. Потърсете ни веднага, разполагаме с всички  необходими инструменти, знания и бърза реакция.

Демонтаж на тоалетна чиния

Снимка на майстор в банятаКакто и всичко друго, тоалетната чиния не може да служи вечно. И най-луксозната марка, която сте намерили, с годините се износва, остарява и е необходимо да се замени в някакъв момент. Това е първата причина, заради която се налага къртене на тоалетната чиния. Следващата е пълен ремонт на тоалетната или банята, което отново изисква демонтаж на тоалетни чинии. Къртенето на старата тоалетна чиния се явява подготовка преди поставянето на ново оборудване. Да се изпълни саморъчно демонтажи монтаж на тоалетна чиния специалистите не препоръчват, за тази процедура се искат налични познания и навици, а също и подходящи инструменти. В противен случай е голям рискът да повредите канализационната система.

Професионалният демонтаж на тоалетна чиния и друга санитарна техника изисква защитно облекло. Click To Tweet

Преди работа се подготвят и съдове за остатъчната вода, която може да потече при разрушаване на старата тоалетна чиния. Експертът обикновено познава и особеностите на канализационната система, и състоянието на тръбите, което е особено важно в старите жилища. Ако тръбата е излязла от строя до входния кран, обученият специалист ще може да прекъсне водата веднага. Неопитният майстор в този случай може  само да извика авариен екип, докато шуртящата вода потопява жилището.

И ще му излезе многократно по-скъпо, уверяваме го. Ще му се наложи да плати ремонта и на наводнените съседи.

Демонтаж на биде

Свалянето на биде се провежда по същия начин както и на тоалетна чиния. Преди това обаче специалистите ни ще изключат подаването на вода и ще проверят крановете. След това се отстранява тоалетното казанче, като се излива водата и се изважда маркуча, разглобява се металната част, като също се отливат тръбите, отвинтват се гайки и болтове, за които е закрепен резероварът. Едва тогава се кърти замазката, която закрепва бидето или тоалетната чиния към пода. Почистват се остатъците от замазката и стария водопровод, заедно със санитарната техника от помещението и се извозват до лицензирано сметище.

Когато демонтажът на биде или тоалетна чиния е пълен, канализацията се затваря със специален клапан. Това гарантира, че в тръбата за източване няма да попаднат отломки от демонтажа и миризмата на тръбата за отпадни води няма да се разпространи навсякъде в жилището. Експертът би отстранил остатъците и ще изравни мястото на пода, където е била фиксирана тоалетната, за да легне плътно новият санитарен фаянс.