Топ 5 тайни гръцки острови – почивка на Халкидики и още

Прекарването на почивката на един от гръцките острови е най-добрата наградата за всеки човек. С над 1000 гръцки острови, които да избирате никак не е лесно просто да се спрете на един от най-популярните Халкидики и един от най-посещаваните острови в Гърция. Единственият проблем с тези острови е, че те са винаги претъпкани и ако имате намерение да се отпуснете, това ще бъде истинско предизвикателство.sunset-984546_960_720

Но не безпокойте все пак има много острови, които все още не са, експлоатирани от туристи. Повечето от тях са популярни сред гърците, така че не се притеснявайте да планирате вашият ферибот или пътуване със самолет за двама, в случай, че не сте изкусени от магията на самия Халкидики. Ето и къде още може да отидете на почивка в Гърция сред Топ 5 тайни гръцки острови:

Евия

Evia никакъв случай не е малък остров. Това е вторият по големина остров след Крит и е най-подходящото място за тези, които обичат да се наслаждават на дълги разходки по време на своята ваканция. Доминиран и обграден от отдалечени села и „скрити“ в склоновете на планината, с прекрасна брегова линия с усамотени плажове, римски руини, стари сгради и традиционни таверни, Evia е перфектна дестинация за почивка. Заобиколен от множество заливи и закътани плажове, които правят перфектни места за тези, които обичат да плуват с шнорхел.

Как да стигнем до Евия е много лесно, тъй като островът е на една ръка разстояние от Атина. Има фериботи, които отвеждат между Атина и Евия. Столицата на острова е „Karystos“.

Калимнос

Намира се между Лерос и Кос. Остров Калимнос е живописен и в него доминират планини. Популярни за Калимнос са черните пясъчни плажове, въпреки, че не се харесват на всички. Свежа и прясна, храната е винаги на разположение, а кристалната вода е идеална за плуване.

Как да стигнем до Калимнос не е трудно, тъй като има фериботни връзки от Атина и Кос.

Kea

Разположен в близост до континента, не е „тайна“ за местните жители, които се тълпят тук през почивните дни. Въпреки това, той все още не е завладян от масовия туризъм. Има красиви пешеходни пътеки на острова, както и усамотени плажове. Не пропускайте да опитате местната традиционна гръцка храна в един от най-хубавите таверни, разположени в тази част.

Как да стигнем до Kea не е трудно, тъй като има фериботи, а с автобус пътят от Атина е само 90 мин.

Нисирос

Мъничък вулканичен остров, между Тилос и Кос. Той е много популярен  както за еднодневни екскурзии, така и за едноседмичен престой. Връхната точка на острова е вулканичен кратер с димящи мини и красиви туристически пътеки. Средновековните крепости са стари православни църкви и манастири, както и спа от живописната природа.

За да стигнете до Нисирос можете да хванете ферибот или от Атина или Родос да пътувате по асфалтиран път.

Спецес

Това е малък остров в близост до континента. Спецес е рай за пешеходците и велосипедистите. Островът е изключително популярен сред гърците и европейците туристи и обикновено привлича за ВИП посещения от всички краища на света.

Моторни превозни средства са строго ограничени. Много красиви плажове са разположени в центъра на град Спецес. Плажовете „College“ и „Agia Marina“ се намират в близост до града и едновременно предлага възможност за практикуване на водни спортове.

Фериботите пристигат редовно да Спецес от Атина и други места в Пелопонес.

В случай, че списъка не ви се е понравил, то намерете информация за Халкидики и организирайте своята почивка.